Jdi na obsah Jdi na menu
 


Muži postoupili ze čtvrtého místa do baráže, ženy šesté

27. 8. 2024

Závěrečné kolo letošní ligy tvůrci termínové listiny na svazu posunuli hluboko do prázdnin. Muži a ženy, kteří účinkují v moravské severní skupině II. ligy, se sešli v sobotu 17. srpna ve Frýdku-Místku a nechyběly u toho ani týmy mužů a žen SK Hranice.

Hranické družstvo mužů se s nevhodným termínem vypořádalo slušně, ne tak většina soupeřů. Účast byla o dost slabší než v jarní části a body visely níž. Letošní suverén Přerov nezaváhal ani tentokrát a opět zvítězil. Na druhou příčku v kole se vydrápaly Hranice. Za nimi se družstva trochu popřeházela, na celkové výsledky to ale vliv nemá. Celkově je první letos bezkonkurenční Přerov, druhá Opava, o bod za ní Vítkovice a se stejným počtem hlavních bodů ale o 26 méně vedlejších čtvrté Hranice. To je také sestava do baráže, která proběhne 7. září v Uherském Hradišti.

Luxusní náskok opět zajistili chodci – Rostislav Kolář tradičně s přehledem první, Petr Havránek třetí. Na první místo si v tomto kole doskákal ještě Adam Orava v trojskoku. S druhým místem ve výšce a třetím v dálce se stal v tomto kole i nejpilnějším sběračem bodů. Dařilo se ale i dalším. Tomáš Vašíček si posunul osobní maxima na krátkých (třetí místo) i dlouhých překážkách (druhý) a opanoval finále B na stovce. Ladislav Koutný ještě nestačil doplnit tréninkové manko, ale i tak doběhl stodesítku překážek druhý a 400 m překážek čtvrtý.

Úspěšný den měl Jan Kaspar. Osobní rekordy v kladivu (třetí) a oštěpu (sedmý) doplnil pátým místem na krátkých překážkách. Víťa Rus se blýskl letošními nejlepšími výkony. V disku to vyneslo pět bodů za osmé místo, v kouli tři za desáté.

     Letos poprvé tým posílili Vojtěch Podjukl, na krátkých překážkách vybojoval 7 bodů, na dlouhých 4, a Jakub Smetana – ten si dal 3000 m, kde doběhl šestý a bod za dvanácté místo doplnil na 400 m překážek. Zbyněk Šebesta v kladivu a Michal Kaspar v tyči obsadili šestá místa, Miloslav Nosek doběhl v závodě na 3000 m sedmý.

Počasí bylo parné, místy až úmorné a předbouřkové. První kapky začaly padat po startu závěrečné štafety na 4 x 400 m. Hranický kvartet ve složení Vašíček, Podjukl, Orava a Koutný bojoval od začátku o čelní pozice. Rychlejší byla nakonec jen štafeta Šternberka, takže Hranice závody končili symbolicky sice mokří, ale druhým místem štafety i družstva.

Ženy na posledním kole základní soutěže vybojovaly letos nejlepší umístění, když skončily čtvrté. Opět se dařilo tradičním oporám. Nejlepší sběratelkou bodů v kole i celkově se stala Kateřina Kasparová, která ve Frýdku-Místku ovládla oštěp a výšku, třetí doběhla na dvoustovce. Dvě prvenství zaznamenala i Adéla Zdražilová, která opanovala nejprve osmistovku a následně i 400 m překážek.

Pilná sběratelka bodů pro družstvo je i Barbora Odstrčilová, která na čtvrtém kole byla druhá v oštěpu, třetí v disku a šestá v kouli. Krásné třetí místo a osobní rekord ve výšce si odvezla žákyně Erin Ptáčková. Pátá na překážkové a šestá na hladké stovce skončila Leona Stržínková. Páté místo na osmistovce vybojovala Tereza Sommerová. Marie Kročová obsadila osmé místo na stovce a deváté na čtyřstovce. Osmá doběhla i Sabina Tvrdoňová na patnáctistovce. Deváté místo z disku si odvezla Andrea Šímová. Karin Macurová obsadila na stovce čtrnácté místo.

Hranické ženy celkově v základní části obsadily šestou pozici. Ligu ovládla Karviná, druhý skončil Přerov, třetí Šumperk. Do baráže je doprovodí ještě čtvrtý Frýdek-Místek.

Výsledky

Fotky