Jdi na obsah Jdi na menu
 


Muži po třetím kole stále drží pozici zajišťující baráž

18. 6. 2024

Třetí kolo II. ligy mužů a žen skupiny D, ve které soutěží i obě družstva atletického oddílu SK Hranice, proběhlo v neděli 9. června v Olomouci. V součtu bodů po třech kolech jsou muži čtvrtí a ženy šesté. Pokud se nic zásadního nestane, nejspíš by hranická družstva měla tyto pozice udržet až do konce soutěže.

Pro družstvo mužů toto kolo původně nevypadalo dobře. Chodecký náskok činil jen 13 bodů Rostislava Koláře za vítězství v Satalicích a Šumperk se přihlásil v poměrně silné sestavě. Na místě závodů už tomu tak nebylo, takže Hranice sice opět v počtu získaných bodů trochu klesli, týmy pod nimi se ale seřadily s minimálními bodovými odstupy pro ně nadmíru příznivě, takže vybojovali páté místo v kole a celkově drží čtvrtou příčku s pohodlným náskokem tří bodů před šestým Šumperkem. Přerov, Vítkovice a Opava na prvních třech místech jsou asi už taky jasné. Pokud tedy čtvrté kolo nějak zásadně nepokazí, měla by i letos baráž, která je určená pro první čtyři týmy, vyjít.

Olomoucký stadion byl připraven pěkně, včetně počasí spíše teplého a téměř bez větru. Toho se podařilo využít k vylepšení osobních rekordů hned dvakrát Tomáši Vašíčkovi (400 m a 200 m, čtvrté, resp. sedmé místo). K tomu opět rychlá stovka, kde byl při větší konkurenci pátý. Své maximum na 110 m překážek posunul i Jan Kaspar a doběhl pátý. Přidal i 3 body z oštěpu za deváté místo. Osobní rekordy Ladislava Koutného už leží na úrovni, která představuje i oddílová maxima, takže se tak snadno neatakují. Koutný vybojoval na 110 m překážek třetí místo, na dlouhých překážkách tentokrát finišoval na druhé pozici.

Pochválit je třeba Zbyňka Čecha, který statečně zajistil sedm bodů v trojskoku a o šesté místo se dělil i na výšce. Nejvíce bodů na společný účet ale i tentokrát přinesl Adam Orava. Postupně doskákal šestý do dálky, třetí do výšky a čtvrtý v trojskoku.

Drobnější, v tomto kole však možná rozhodující příspěvky doplnili Michal Kaspar v tyči (devátý), Zbyněk Šebesta v kladivu (devátý) a Víťa Rus v hodu diskem (dvanáctý). Pěkně se dívalo i na závěrečnou štafetu 4 x 100 m. Obvyklé trio Vašíček – Koutný – Orava doplnil stejně jako v předchozím kole Jan Kaspar a druhé místo s přehledem udržel.

Hranické ženy díky nemocem přišly na poslední chvíli o některé opory, do Olomouce tak vyrazily v devíti závodnicích. Ty se ovšem maximálně snažily a bez bodu nezůstala žádná. Stejně jako v předchozích dvou kolech byla největší sběratelkou bodů juniorská vícebojařka Kateřina Kasparová, která ovládla v novém osobním rekordu výšku, druhá byla v dálce a na dvoustovce. Vítězství v disciplíně vybojovala i Adéla Zdražilová, na čtyřstovce s překážkami letos na lize nenašla přemožitelku.

Dařilo se i Barboře Odstrčilové, která byla druhá v oštěpu, třetí v kouli a čtvrtá v disku. Obrovskou radost z nového osobního rekordu a třetího místa na osmistovce měla Tereza Sommerová. Šestá místa vybojovaly Erin Ptáčková ve výšce a Marie Kročová na čtyřstovce.

I před ne úplně dokonalou první předávku se podařilo kvartetu Karin Macurová, Marie Kročová, Adéla Zdražilová a Kateřina Kasparová ovládnout štafetu na 4 x 100 m v novém oddílovém rekordu. Druhá čtveřice Erin Ptáčková, Andrea Šímová, Romana Odstrčilová a Tereza Sommerová doběhla osmá.

Ve třetím kole skončily hranické ženy šesté a stejnou pozici drží i celkově po prvních třech kolech. Tabulku vede Šumperk před Karvinou a Přerovem, do baráže se nejspíš podívá i čtvrtý Frýdek-Místek. Čtvrté, závěrečné kolo se bude konat v sobotu 17. srpna ve Frýdku-Místku.

Výsledky

Fotky