Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hranická stopa na gigantu

19. 6. 2024

Gigantem bylo zpočátku pracovně, dnes už oficiálně zváno společné mistrovství České republiky v atletice mládežnických kategorií – dorostenek, dorostenců, juniorek a juniorů. Kompletní sestava disciplín a čtyři kategorie vtěsnané do dvou víkendových dnů 15. a 16. června přinesly i letos do Ostravy kvalitní konkurenci a nebyla nouze o české rekordy a splněné limity pro mistrovství světa, resp. Evropy mládeže do 19, resp. 17 let.

Hranická atletika zde měla dvě zástupkyně. Barbora Odstrčilová se mezi 16 nejlepších v hodu oštěpem kvalifikovala výkonem ze třetího kola ligy dospělých v Olomouci, Kateřina Kasparová měla limit hozený již začátkem května při závodech družstev ve Vítkovicích.

Hlavní síla oštěpařek se momentálně nachází v Čechách. Bylo zábavné a poučné sledovat při práci v průběhu závodů trenéry např. Barboru Špotákovou, Davida Sekeráka, Petra Frydrycha, Evu Šebrlovou či Miroslava Guzdka, jak své svěřenkyně a svěřence koučují a vedou k lepším výkonům i v průběhu soutěže.

Hranická děvčata obstála v rámci svých možností se ctí. Barbora Odstrčilová skončila mezi moravskými závodnicemi druhá, celkově patnáctá za výkon 35,88 m. Kateřina Kasparová se vylepšeným osobním a oddílovým rekordem 42,15 m posunula na devátou příčku.

Momentální výkonnost umožnila Kateřině Kasparové vyzkoušet si ještě sprint na 100 m. Zde je jasnou vládkyní reprezentantka Terezie Táborská. Kateřina se s ní utkala v rozběhu. Po vydařeném začátku finišovala čtvrtá rovněž v novém osobním a oddílovém rekordu 12,31 s. Celkové obsadila i zde devátou pozici. Pro Kateřinu to byl výborný test před nadcházejícím Mistrovstvím Moravy a Slezska a následně i Mistrovstvím ČR ve vícebojích. Přeci jen, Kateřina je především vícebojařka. Budeme jí držet palce, ať na své výborné výkony z individuálních disciplín i ve víceboji naváže.

Výsledky