Jdi na obsah Jdi na menu
 


Největší běžecký závod v Hranicích s rekordní účastí

24. 4. 2024

Po dlouhých letech chladu, deště a větru letos největšímu hranickému závodu přálo počasí. V sobotu 13. dubna bylo teplo a slunečno a 55. ročník Běhu vítězství, 51. ročník Hranické dvacítky a 8. ročník Hranické desítky tak přilákaly rekordní účast celkem 385 závodníků.

Dětí v rámci Běhu vítězství, který je zařazen do Běžeckého poháru dětí a mládeže Olomouckého kraje, se představilo rovněž rekordních 307, v nejpočetnější kategorii předžaček startovalo 48 mladých atletek. Závodníci domácího oddílu vybojovali celkem šest medailí. V kategorii mladších žaček zvítězila Viktoriia Masur, mezi prďoši - dívkami byla nejrychlejší Viola Ličmanová. Druhá doběhla v kategorii nejmladších dívek Karolína Kučmerčíková a předžačka Valerie Klevarová. Bronz si na krk pověsili mladší žákyně Kateřina Brzicová a předžák Matyáš Jahn. Mnoho dalších hranických závodníků vybojovalo cenné body do Běžeckého poháru.

V hlavním závodě na 20 km, který je součástí Velké ceny vytrvalců Olomouckého kraje, se představilo celkem 48 vytrvalců. Mezi muži byl nejrychlejší Marek Zaoral z týmu Urban Bike, trať zvládl za 1:19:10, domácí Petr Horák byl v kategorii muži C pátý za 1:43:28. Ženskou kategorii opanovala Kateřina Šafránková z Lipníku nad Bečvou za 1:31:01, domácí Iva Podjuklová doběhla v kategorii H druhá za 1:55:36.

Na start osmého ročníku Hranické desítky vyběhlo 30 závodníků. Nejrychleji trať zvládl Milan Vinklárek z AK EZ Kopřivnice za 40:32, v ženách vládla Anežka Ševčíková z KOBE KLUBU Kraslice za 42:48. Z domácích doběhla v kategorii ženy N Zuzana Kročová třetí za 54:19 a nejstarší účastnice Hranické desítky Zdeňka Tvrdá pátá za 1:34:08.

Výsledky a fotky najdete zde